A ju bien flokët? Ju mund të keni këto probleme me shëndetin

Nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve të vazhdueshme apo probleme të tjera më floket, atëherë ju mund të keni disa probleme me shëndetin.

Disa nga problemet që lidhen me rënien e flokëve dhe tregojnë se diçka nuk është në rregull me shëndetin tuaj janë:

Keni problem me gjëndrrat tiroide- Të gjitha folikulat e flokëve rregullohen me anë të hormoneve, që gjëndrrat tiroide lëshojnë.

Ajo çfarë jeni duke ngrënë nuk mjafton- Nëse keni rënie të vazhdueshme të flokëve, atëherë ju mund të keni probleme me ushqimin që jeni duke e ngrënë.

Keni mungesë të hekurit- Hekuri shtë shumë I rëndësishëm për zhvillimin normal të flokëve. Nëse trupi juaj nuk ka mjaftueshëm hekur, atëherë kjo do të manifestohet me rënie të flokëve.

Keni mungesë të ujit- Hidratimi është shumë I rëndësishëm për mirëmbajtjen e flokëve.
Keni probleme me hormone- Sidomos gjatë shtatëzënisë femrat mund të përballen me rënie të flokëve, për shkak të luhtjes hormonale.