Disa shenja që tregojnë se telefoni juaj mund të jetë INFEKTUAR!

Nëse smartphone juaj po funksionon pak ngadalë, atëherë mund të ketë rënë viktimë e hakerave, sipas ekspertëve në internet.

Pastaj, performanca e dobët mund të tregojë rrugën tuaj drejt detajeve tuaja bankare. Zbulimi u bë nga zhurmat e sigurisë gjatë intervistave ekskluzive me The Sun- transmeton Indeksonline.

 “Malëare”, është një lloj softueri i krijuar qëllimisht për të dëmtuar një kompjuter ose smartphone.

“Shenjat se telefoni juaj mund të jetë infektuar, përfshijnë telefonin që funksionon i ngadaltë, bateria harxhohet shpejt ose sjellje të tjera të çrregullta siç janë reklamat e papritura të shfaqura.”

Javvad, një ekspert në “KnoëBe4”, i cili ofron kurse trajnimi për sigurinë në internet, tha
“Gjëja më e mirë për shumicën e përdoruesve do të ishte riinstalimi nga e para,” tha ai.
Britania po përjeton një shpërthim në raste mashtrimesh, nga mashtrimet e phishing-it në email deri tek vjedhjet e identitetit.
Malëare është një rrugë e njohur përmes së cilës hakerat nxjerrin para të fituara nga njerëzit.

Ato mund të instalohen në telefonin tuaj kur klikoni në një reklamë të panjohur dhe se “Malëare” gjithashtu mund ta bëjë atë në pajisjen tuaj duke vendosur një kërkesë në Google Play ose App Store.