Google fillon marrjen e gjurmëve të gishtave të përdoruesve

Së shpejti do të jemi në gjendje t’i qasemi disa prej shërbimeve që Google u ofron përdoruesve në sistemin operativ Android duke hyrë në Google Chrome përmes gjurmëve të gishtërinjve në vend të kodit.

Veçoria e re është e disponueshme vetëm në modele të zgjedhura të mençura, por së shpejti do të bëhet e disponueshme për të gjithë telefonat inteligjentë që përdorin Android 7 ose më të ri. Ai gjithashtu mundëson hyrjen në mënyra të tjera të njohura, përfshirë PIN dhe formatin.

Gjurmët e gishtërinjve tani mund të përdoren për të vërtetuar transaksionet e Google Pay, si dhe për të hyrë në aplikacione. Ato gjithashtu do të jenë të përdorshme për hyrjen në shërbimet e uebit të Google përmes Chrome, transmeton KosovaPress.

Tani për tani, kjo është e mundur vetëm për të parë dhe ndryshuar fjalëkalimet e ruajtura në fjalëkalimet.google.com. Kompania planifikon të përfshijë më shumë shërbime në të ardhmen, përfshirë shërbime me bazë cloud.

Google konsideron se shmangia e fjalëkalimeve nuk është vetëm praktike, pasi nuk keni nevojë t’i mbani mend, por është një praktikë edhe më e sigurt.

Comments are closed.