Mbroni shëndetin tuaj, duke mbrojtur të tjerët!

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, ka dhënë disa këshilla se si të mbrohemi nga virueset:

Mbroni të tjerët nga sëmundja!

Mbuloni gojën dhe hundën me faculetë, apo me mëngë, kur kolliteni apo teshtini.
Hidhni faculetën në shportë pas përdorimit

Pastroni duart pas kollitjes dhe teshtitjes kur kujdeseni për të sëmurin.

Shmangni kontaktin e ngushtë, nëse jeni duke përjetuar simptoma të temperaturës apo ftohjes, ose të ngjajshme me gripin.

Shmangni pështymën në publik.

Kërkoni ndihmë mjekësore neëse keni temperaturë, kollitje dhe vështirësi në frymëmarrje.

Comments are closed.