Ministrja Bajrami tregon sa muaj kanë në dispozicion qytetarët që të tërhequn paratë nga Trusti

Qeveria e Kosovës para disa ditësh e ka miratuar projektligjin për rimëkëmbje ekonomike, e ku përfshihet edhe projektligji që mundëson tërheqjen e 10 përqindëshit të kursimeve nga Trusti.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka thënë se përmes këtij projektligji plotësohen dhe ndryshohen disa ligje të tjera.

Sipas Bajramit, përmes plotësimeve të bëra qytetarëve të Kosovës do t’iu mundësohet tërheqja e kursimeve prej 10 për qind nga Trusti pensional brenda një periudhe prej 4 muaj nga dita kur aprovohet.

“Qeveria e Kosovës në programin e saj ka një vëmendje për rimëkëmbje ekonomike. Përpos prioritet që i kemi dhënë në rishikimin të buxhetit ne masat për rimëkëmbje i kemi pa edhe me këtë ligj dhe me këtë ligj janë ndryshuar dhe plotësuar disa ligje të tjera dhe këtë janë që do të kenë në fuqi deri me 31 dhjetor. Ligji ka paraparë ndryshimin e ligjit për Fondin Kosovar për Garanci Kreditore. Po ashtu do të mundësohet edhe heqja prej 10% në periudhën 4 mujore prej datës kur aprovohet ligji”, ka thënë sot për media ministra Bajrami.

Ajo sqaroi se sa i përket rimbursimit, Qeveria e Kosovës ka vendosur që mos t’i tatojë dhe 10% do të merret bruto nga qytetarët.

Comments are closed.