Studimi i ri: Nuk ka asnjë dëshmi se mishi i kuq shkakton kancerin

Nuk ka asnjë arsye për të shkurtuar mishin e kuq për arsye shëndetësore, sipas një pretendimi të diskutueshëm nga një grup i shkencëtarëve kryesorë.

Nuk ekziston ndonjë arsye shëndetësore për ndalimin e konsumimit të mishit të kuq, sipas një pretendimi diskutabil nga një grup shkencëtarësh.

Studiuesit në Kanada, Spanjë dhe Poloni kanë hedhur dritë  mbi këshillat për të ngrënë, të miratuara nga organizatat shëndetësore në të gjithë botën, transmeton lajmi.net.

Në një letër referimi, akademikët analizuan studimet e kaluara që kishin në fokus se si ngrënia e mishit ndikonte në shëndetin e më shumë se katër milionë njerëzve.

Ata nuk gjetën asnjë provë që mishi i viçit, derrit dhe qengji mund të rrisnin shkallët e sëmundjeve të zemrës, kancerit, goditjes në tru ose diabetit të tipit 2.

Ekipi gjithashtu tha që ata nuk gjetën asgjë aq të theksuar, sa të sinjalizojnë se njerëzit duhet të reduktojnë konsumimin e mishit të kuq, duke shtuar se cilësia e provave ishte shumë e ulët.
Zyrtarët kanë vite që janë përpjekur të inkurajojnë ndryshimet e dietës në lidhje me mishin.