Testi i ri i gjakut mund të zbulojë më herët tumoret se sa ato që janë bërë deri më tani

Një test pionier i gjakut i cili përdor inteligjencën artificiale  për të zbuluar shenjat e tumoreve të trurit mund të përdoret nga NHS.

Sipas zbulimit, shkencëtarët shpresojnë se ndihma diagnostikuese mund të përmblidhet brenda 18 muajsh, pas një prove premtuese të testit, shkruan The Telegraph- transmeton Indeksonline.

Testi i bazuar në inteligjencen financiare ishte në gjendje të identifikonte shenjat e glioma-s, forma më e zakonshme e tumorit të trurit, me një përqindje suksesi prej 90 përqind.

Tumoret e trurit shpesh prodhojnë simptoma të paqarta, të tilla si dhimbje koke, kujtesë ose probleme me shikimin. Një skanim është aktualisht mënyra e vetme e besueshme për t’i zbuluar ato.

Në kohën kur një pacienti i është dhënë një diagnozë, ata mund ta kenë parë GP-në e tyre dhjetra herë dhe të jenë në një fazë të vonshme të sëmundjes.