Ushqimi i shpejtë mund të kontribuojë në depresionin e adoleshentëve

Fëmijët janë të njohur për qëndrimet e tyre mospërfillëse dhe lëkundjet dramatike të humorit, por gjatë dekadës së fundit një karakteristikë shumë më shqetësuese është rritur: depresioni.

Një studim i ri zbulon se një fajtor mund të jetë dieta me yndyrë të lartë, me bazë të ulët bimore.

Kur studiuesit në Universitetin e Alabama në Birmingham analizuan urinën nga një grup i shkollave të mesme, ata gjetën nivele të larta të natriumit dhe nivele të ulëta të kaliumit. “Kjo përfshin ushqim të shpejtë, ushqim të ngrirë dhe ushqime të shëndetshme”, transmeton Indeksonline.

Studimi gjithashtu zbuloi edhe shenja
depresioni. 

Depresioni në mesin e shkollave të mesme është në rritje. Një analizë e të dhënave nacionale zbuloi se shkalla e episodeve depresive të mëdha midis fëmijëve 12 deri në 17 brenda vitit të kaluar ishte rritur me 52%.